• اهمیت مطلب

■ انیمیشن امیر مهران در جشنواره «انیما ماندی»
انیمیشن امیر مهران در بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی انیمیشن «انیما ماندی» برزیل حضور دارد.
به گزارش «پایگاه خبری فیلم کوتاه» این جشنواره که فیلم‌های کوتاه و سینمایی انیمیشن را به رقابت می‌گذارد؛ در این دوره میزبان یک انیمیشن ایرانی است.
روزنه ساخته امیر مهران به نمایندگی از ایران در این جشنواره حضور دارد و با فیلم‌هایی از: استرالیا، بلژیک، ایتالیا، برزیل، کانادا، استونی، دانمارک، جمهوری چک، فرانسه، آلمان، ایرلند، لهستان، اسپانیا، هلند، نیوزیلند، اکراین، روسیه، هند، پرتغال، شیلی، سوئیس و… رقابت می‌کند.
بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی انیمیشن «انیما ماندی» از 2 تا 11 آگوست در ریودوژانیو و 14 تا 18 آگوست در سائوپائولو برگزار می‌شود.

سریال انیمیشنی «داستان‌های زنان در قرآن»
سریال انیمیشن قرآنی «داستان‌های زنان در قرآن» که در مصر و توسط «یحیی فخرانی» ساخته شده در ماه رمضان جاری از ده‌ها شبکه تلویزیونی ماهواره‌ای پخش خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری فارس، به نقل از پایگاه خبری نورت مصر، سخنگوی سریال «داستان‌های زنان در قرآن» اعلام کرد: شرکت تولیدات هنری «الصباح» مصر تهیه‌کننده این کار با بسیاری از شبکه‌های ماهواره‌ای جهان برای پخش این سریال قرار داد بسته است.
وی با بیان اینکه شبکه «الحیات» مصر حق پخش انحصاری این سریال را به دست آورده است، افزود: شبکه‌های که این سریال را پخش خواهند کرد، شبکه «ابوظبی»، «الجزیره اطفال»، «المستقبل» لبنان، «الظفره» و «السومریه» عراق، تلویزیون‌های اردن، فلسطین، تونس، الجزایر و بحرین است.
از جمله شبکه‌های غیرعربی نیز که این سریال قرآنی را پخش خواهند کرد شبکه‌هایی در کشورهای مالزی، قزاقستان، برونئی، اندونزی، ایتالیا و «تی‌آرتی» ترکیه است.
بنابر این گزارش سریال «داستان‌های زنان در قرآن» ساخته «یحیی الفخرانی» هنرمند مصری است کهبعد از موفقیتش در ساخت دو سریال انیمیشن با عنوان‌های «داستان‌های انسان در قرآن» و «داستان‌های حیوانات در قرآن» با الهام از قرآن کریم ساخته شده است.
الفخرانی گفته است که محمد بهجت نویسنده مصری و محمد الفرماوی کارگردان مصری که قبلا با او در این زمینه کار کرده‌اند در اثر جدیدش نیز حضور دارند.
وی افزوده است: امیدوارم این سریال موجب افزایش هشیاری و بیداری بینندگان و افزایش آشنایی و معرفت آنها به سیره انبیا(ع) و معاصران آنها شود و این آثار انیمیشن تنها برای کودکان نیست و بزرگسالان نیز باید آنها را ببینند.
بنابر این گزارش در این سریال علاوه بر یحیی الفخرانی به عنوان راوی زنان برتر سینمای مصر چون هند صبری، سوسن بدر، ریهام عبدالغفور، نهال عنبر و همچنین غسان مطر و سامی مغاوری صداپیشگی کرده‌اند.

بیست وهفتمین جشنواره بین المللی فیلم کودک و نوجوان
بیست و هفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان به منظور تعالی و ارتقای این گونه آثار، توسط بنیاد سینمای فارابی، وابسته به سازمان سینمایی کشور از پانزدهم لغایت نوزدهم مهرماه 1392 برگزار می‌شود.
در بخش بین الملل جشنواره :
مسابقه آثار پویانمایی
هیئت داوران بین المللی کودک و نوجوانان آثار بخش مسابقه پویانمایی را (کوتاه، نیمه بلند و بلند) داوری و جوایز زیر را به برگزیدگان اهدا می کنند.
* پروانه زرین بهترین اثر بلند (به تهیه کننده)
* پروانه زرین بهترین اثر کوتاه یا نیمه بلند (به کارگردان)
* پروانه زرین جایزه ویژه هیئت داوران (به کارگردان)
در بخش داخلی پویانمایی:
مسابقه آثار پویانمایی
* پروانه زرین بهترین اثر کوتاه یا نیمه بلند (به کارگردان)
* پروانه زرین بهترین کارگردانی (اثر کوتاه یا نیمه بلند)
* پروانه زرین جایزه ویژه هیئت داوران (به کارگردان)
* پروانه زرین جایزه دستاورد فنی و هنری
• برگ درخواست شرکت در جشنواره را تکمیل و نسخه اولیه اثر خود را همراه با عکس صحنه و کارگردان حداکثر تا 31 مرداد 1392 به دبیرخانه جشنواره تحویل نمایند.
مهلت تحویل کپی فیلم‌های پذیرفته شده در بخش‌های مختلف جشنواره حداکثر تا 20 شهریورماه 1392 است.
دبیر خانه جشنواره
تهران – خیابان ولی‌عصر(عج) بعداز باغ‌فردوس، خیابان طوس، نبش چهارراه دلبر، شماره 13 طبقه دوم
تلفن: 22735090 – 22741250 – 22741251
نمابر: 22734801
سایت رسمی جشنواره: http://www.icff.ir

بررسی ظرایف طنز در انیمیشن
«ظرایف طنز در انیمیشن» در نشست آسیفا و ماهنامه خط خطی بررسی شد

به گزارش نامه، بررسی «ظرایف طنز در انیمیشن» عنوان نشستی است که روز دوشنبه در خانه هنرمندان برگزار شد. در این نشست که به همت «آسیفا» و ماهنامه «خط خطی» برگزار گردید، طنزپردازانی چون علی درخشی، جمال رحمتی و کیارش زندی حضور دارند و به سخنرانی پرداختند.
لازم به ذکر است «آسیفا»‏ انجمنی بین‌المللی برای سازندگان و دوست‌داران فیلم‌های انیمیشن است که در سال ۱۹۶۰ چند تن از بزرگان فیلم‌های انیمیشن مانند نورمن مک‌لارن و دیگران در شهر آنه‌سی فرانسه بنیان گذاشتند. هدف از این انجمن آن تبادل اطلاعات در مورد روش‌های پویانمایی است.